//Négy tipp zuhanykabin vásárlásához Pécsen

Négy tipp zuhanykabin vásárlásához Pécsen

Zuhanykabin vásárlás esetében nincs könnyű dolgunk, hiszen a termékek kínálata rendkívül széles. Az online is fellelhető darabok között számos formájú, színű, mintázatú és anyagú zuhanykabin közül válogathatunk. De vajon, hogyan és milyen fajtát válasszunk? Ebből a cikkből minden kiderül!

A zuhanykabin vásárlása

A zuhanyzó egy aprócska hely a fürdőszobában, mégis központi eleme a helyiségnek. A többi bútordarabnak vagy kelléknek jóval kisebb a helyigénye, így nagyon fontos, hogy milyen méretű, anyagú és formájú kabint vásárlunk.

1. tipp: A zuhanykabin anyaga

A zuhanykabin anyaga legtöbb esetben műanyag, vagy üveg. A zuhanytálca pedig általában akrilból készül, hiszen ezt könnyen tudják formázni és alakítani. Az ajtó esetében azonban érdemes vízlepergető bevonattal ellátott változatot választani, hiszen ennek tisztán tartása jóval könnyebb. A biztonsági üvegből gyártott darabok pedig sokkal strapabíróbbak, minőségi anyagból készült termékek. Ebből természetesen következtethetünk arra is, hogy biztonságosabbak, mint bármely másik ajtó.

2. tipp: A zuhanykabin mérete

A zuhanykabin kiválasztása és megvétele előtt számításokat szükséges végezni, hogy az adott darab biztosan illeszkedjen a helyiségbe. Egy fürdőszobában nagy valószínűséggel a zuhanykabin lesz a legnagyobb berendezés. Annak mérete nagyban befolyásolja a megmaradt hely nagyságát, a mozgásteret és a tér átláthatóságát. Nagy bajban lehetünk, amikor a hazavitelt követően kiderül, hogy nem fér el a kiválasztott pozícióban. Rendelés előtt tehát minden esetben mérjük le a magasságot, mélységet és a hosszúságot egyaránt.

3. tipp: A zuhanykabin formája

A forma kiválasztása csak a méret meghatározását követően jöhet. Nem mindegy ugyanis, hogy szögletes, sarok változatú vagy éppen U alakú verziót tudunk elhelyezni a fürdőszobában. Mivel számos fajta közül válogathatunk, így nem kell aggódnunk, hogy nem találunk megfelelő darabot. Előfordulhat ugyanis, hogy csak egy típusú kabin illeszthető a helyiségbe.

4. tipp: A zuhanykabin szigetelése

A keret nélküli változatok esetében a megfelelő szigetelést az alsó vízelvezető és a 18 mm-es nagyságú küszöb biztosítja. Ezzel szemben a keretes verzió esetében a rendszer maximális szigetelést eredményez. Választásnál ezt is érdemes figyelembe venni, hiszen utóbbi esetében nem okozunk plusz munkát magunknak és a pénztárcánk is boldogabb lesz.

Zuhanykabin vásárlása Pécsen

Zuhanykabin vásárlására Pécsen is lehetőségünk van, hiszen számos webáruház árul és visz házhoz termékeket. Legyen szó akril változatról, félköríves verzióról vagy egyedi gyártmányról, a kínálat rendkívül széles.

Összegezve: A megfelelő zuhanykabin kiválasztása nem kis munka. Tudnunk kell a rendelkezésre álló hely méretét, de figyelembe kell venni azt is, hogy milyen formájú darabot tudunk beilleszteni a helyiségbe. Az ajtó esetében érdemes valamilyen vízlepergető bevonattal rendelkező változatot vásárolni, hiszen ennek tisztán tartása is jóval egyszerűbb.